Ψυχή Herbs Λάδι Καλέντουλας με ρυθμιστή ροής – 50 ml

4.84

Η Ψυχήherbs μας προσφέρει  Έλαιο καλέντουλας  σε ηλιέλαιο .  Είναι γνωστό για την ευεργετική δράση στο δέρμα οπού προσδίδει ελαστικότητα και απαλότητα. Αυτές οι ιδιότητες το κάνουν εξαιρετικό στην αντιμετώπιση των ραγάδων του δέρματος ενώ αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά των καλλυντικών.

Κωδικός προϊόντος: HC-01256 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , ,

Περιγραφή

Έλαιο καλέντουλας παράγεται από άνθη καλέντουλας τα οποία εκχυλίζονται σε ηλιέλαιο το οποίο αποτελεί την βέλτιστη επιλογή ώστε να πάρουμε το μέγιστο των ευεργετικών ουσιών του άνθους.

Κάποιες από τις σημαντικότερες ουσίες που περιέχει είναι τα καροτενοειδή, φλαβονοειδή και σαπωνίνες.

Είναι γνωστό για την ευεργετική δράση στο δέρμα οπού προσδίδει ελαστικότητα και απαλότητα. Αυτές οι ιδιότητες το κάνουν εξαιρετικό στην αντιμετώπιση των ραγάδων του δέρματος ενώ αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά των καλλυντικών.

Χρήσεις

Εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων.

Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, μετά από εναλλαγές της θερμοκρασίας, τα ηλιακά εγκαύματα, το ξύρισμα, την αποτρίχωση, απλώνοντας στο ερεθισμένο δέρμα μια μικρή ποσότητα του ελαίου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι στα εξανθήματα που προκαλούνται από τη χρήση της πάνας.

Είναι ένα ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και μαλλιών, για lip balms και φυσικά για σαπούνια για οποίους συνηθίζουν να παρασκευάζουν σπιτικά καλλυντικά.

Προφυλάξεις

Να αποφεύγεται η εσωτερική λήψη, από εγγύους, ενώ συνιστάται η αποφυγή της και στη διάρκεια του θηλασμού, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ασφάλειά της.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε άτομα που έχουν ευαισθησία στα φυτά της οικογένειας Asteraceae Compositae.

Η λήψη καλέντουλας μαζί με ηρεμιστικά μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την υπνηλία.

Πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.